שאלה 9

מה קורה כשאתה פרוד ויש לך זוגיות חדשה עם תיירת?

שאלה – אני נשוי "על הנייר", כלומר, אשתי ואני נפרדנו ואולם הליכי הגירושין לא הסתיימו עדיין. בינתים הכרתי בחורה שהגיע  לישראל כתיירת ואני רוצה לבקש עבורה מעמד כבת זוג שלי – זה אפשרי?

תשובה – בעבר מצב כזה בו אתה נשוי לאישה אחת ונמצא בקשר עם אישה אחרת לא היה מקובל מבחינת משרד הפנים כי היה כלל לפיו על בן הזוג הישראלי להיות "פנוי". היום נקבע שפנוי פירושו פנוי מהותית ולא טכנית. אם יש בידיך מסמכים שמעידים כי אתה נמצא בהליך גירושין ואתה עושה מאמצים כדי לסיים את ההליך הזה ניתן יהיה בהתחשב כמובן ובסייג של כל הנסיבות האחרות, להסדיר מעמד לבת הזוג בפועל שלך.

שאלות נוספות בנושא:

1. זוגיות בין אזרח ישראלי לתיירת

2. זכות של אזרח להביא לישראל את הוריו

3. מה קורה לתיירת שנשארת בלי אשרה אבל עם בן זוג?

4. כמה פעמים מותר לתיירת להגיע לישראל אל בן זוגה?

5. מה קורה לאזרחית זרה אחרי גירושים מאזרח ישראלי?

6. מה קורה לאמא לילדים מאזרח ישראלי במקרה של פירוד?

7. האם אפשר לשמור על סטטוס של קטין שהגיע לישראל יחד עם הוריו?

8. איך מתנהל הליך נישואין בין אזרח ישראלי לאזרחית זרה?

9. מה קורה כשאתה פרוד ויש לך זוגיות חדשה עם תיירת?

10. האם אפשר להזמין מחדש מי ששהו באופן לא חוקי והורחקו?

 

מסמך זה אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו תחליף ליעוץ משפטי פרטני.

 

טל: 074-7042771 נייד: 054-8171651

צור קשר