שאלה 3

מה קורה לתיירת שנשארת בלי אשרה אבל עם בן זוג

שאלה – הכרתי בישראל בחורה שהגיעה כתיירת אבל אשרת השהייה שלה הסתיימה ולמרות זאת היא נשארה בישראל יותר מחצי שנה – אני יכול היום להסדיר לה מעמד כבת זוג שלי או שאם אגיע איתה למשרד הפנים מייד יגרשו אותה?

תשובה – ככלל, שהות של אדם בישראל ללא אשרה מהווה בעיה ורצוי מאד להימנע מכך אלא אם יש נסיבות מיוחדות. בכל מקרה רצוי להתחיל את הטיפול מוקדם ככל האפשר כי ככל שחולף הזמן הקושי גם הוא גדל. פגישה במשרד הפנים רצוי לקיים רק לאחר תיאום מראש וקביעת תור מראש ולהגיע רק בליווי עורך דין שמתמחה בתחום.

שאלות נוספות בנושא:

1. זוגיות בין אזרח ישראלי לתיירת

2. זכות של אזרח להביא לישראל את הוריו

3. מה קורה לתיירת שנשארת בלי אשרה אבל עם בן זוג?

4. כמה פעמים מותר לתיירת להגיע לישראל אל בן זוגה?

5. מה קורה לאזרחית זרה אחרי גירושים מאזרח ישראלי?

6. מה קורה לאמא לילדים מאזרח ישראלי במקרה של פירוד?

7. האם אפשר לשמור על סטטוס של קטין שהגיע לישראל יחד עם הוריו?

8. איך מתנהל הליך נישואין בין אזרח ישראלי לאזרחית זרה?

9. מה קורה כשאתה פרוד ויש לך זוגיות חדשה עם תיירת?

10. האם אפשר להזמין מחדש מי ששהו באופן לא חוקי והורחקו?

 

מסמך זה אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו תחליף ליעוץ משפטי פרטני.

 

טל: 074-7042771 נייד: 054-8171651

צור קשר