שאלה 1

זוגיות בין אזרח ישראלי לתיירת

שאלה – אני אזרח ישראלי והכרתי בארץ בחורה שהגיעה לכאן כתיירת והפכנו לבני זוג, האשרה שלה כתיירת עומדת להסתיים החודש. כיום אני מעוניין שהיא תישאר בארץ כבת הזוג שלי – האם זה אפשרי?

תשובה  - ככלל, זכאות לאזרחות בישראל ניתנים ליהודי,  או למי שהתחתן עם יהודי וכל היתר, כולל בני זוג שאחד אזרח ישראל ו/או יהודי והשני זר,  נדרשים להגיש בקשה ולפעול לפי נהלי משרד הפנים. למעשה יש לכם מספר אפשרויות – או להתחיל בישראל הליך למעמד שלה כבת זוג שלך לפי נוהל ידועים בציבור, או לצאת יחד איתה לחו"ל, להינשא שם ולחזור לישראל לבדך ולהזמין אותה כאשתך, כדי לדעת מהו ההליך המתאים לכם ומה היתרונות והחסרונות של כל הליך כדאי להתייעץ  אתנו.

שאלות נוספות בנושא:

1. זוגיות בין אזרח ישראלי לתיירת

2. זכות של אזרח להביא לישראל את הוריו

3. מה קורה לתיירת שנשארת בלי אשרה אבל עם בן זוג?

4. כמה פעמים מותר לתיירת להגיע לישראל אל בן זוגה?

5. מה קורה לאזרחית זרה אחרי גירושים מאזרח ישראלי?

6. מה קורה לאמא לילדים מאזרח ישראלי במקרה של פירוד?

7. האם אפשר לשמור על סטטוס של קטין שהגיע לישראל יחד עם הוריו?

8. איך מתנהל הליך נישואין בין אזרח ישראלי לאזרחית זרה?

9. מה קורה כשאתה פרוד ויש לך זוגיות חדשה עם תיירת?

10. האם אפשר להזמין מחדש מי ששהו באופן לא חוקי והורחקו?

 

מסמך זה אינו מהווה יעוץ משפטי ואינו תחליף ליעוץ משפטי פרטני.

 

טל: 074-7042771 נייד: 054-8171651

צור קשר